Walt Disney aktsia hinnal head tõusuvõimalused

06. veebruar 2008, 11:51

USA suuruselt teise meediakompanii Walt
Disney aktsia hind võib täna tõusta, sest ettevõtte eelmise kvartali
majandustulemused olid oodatust paremad, kirjutab Bloomberg.

Üllatuslikult head olid kaabeltelevisiooni ning teemaparkide üksuse müügitulemused. Kaabeltelevisiooni üksuse käive kasvas tänu DVD headele müügitulemustele ning Disney Channeli maksu tõstmisele 13 protsenti. Teemaparkide üksuse müük kasvas 11 protsenti eelkõige tänu Hongkongi Disneylandi headele tulemusele ning Pariisis asuva Eurodisney tugevast eurost tingitud müügi kasvule.

„Kui Disneylandi (Californias asuv teemapark) mitte arvestada, siis olime tulemustega väga rahul,” ütles uudisteagentuurile Janna Sampson investeerimisfirmast Oakbrook Investments LLC. USA teemaparkide käive kasvas kolm protsenti ja seda peamiselt tänu välisturistidele, kes kasutavad ära soodsat dollari kurssi.

Kokku kasvas meelelahutuskompanii käive 9,1 protsenti 10,5 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid keskmiselt 10,1 miljardi suurust käivet. Walt Disney kasum oli 1,25 miljardit dollarit ehk 63 USA senti aktsia kohta. Tegemist oli tunduvalt parema tulemusega, kui analüütikute oodatud keskmine, mis oli 52 senti aktsia.

Walt Disney aktsia hind kerkis eile järelkauplemisel 5,7 protsendi võrra 31,78 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2008, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing