LHV avab pääsu Pärsia lahe äärsetele turgudele

13. veebruar 2008, 11:22

Eestlased saavad alates märtsist LHV uue
aktsiafondi kaudu investeerida Araabia poolsaare riikidesse Katari, Kuveiti,
Bahreini, Omaani ja Araabia Ühendemiraatidesse. LHV toob turule aktsiafondi LHV
Pärsia Lahe Fond, teatas LHV.

LHV võimaldab investoritel nüüdsest investeerida seni kättesaamatusse, kuid samas kiire majanduskasvuga naftarikkasse regiooni Pärsia lahe ääres. Lähis-Ida koostöö nõukogu riigid (tuntud ka kui GCC riigid - Gulf Cooperation Council) on avanud oma piirid välisinvestoritele alles viimastel aastatel, kuid tänaseni on sinna investeerimine olnud keeruline ja raskesti teostatav. LHV fondile sarnast fondi mujalt Euroopast ei leia, teatas ettevõte.

"Pärsia lahe riigid suunavad praegu naftast saadud rikkuse teistesse sektoritesse (tööstus, kaubandus, turism), et vähendada piirkonna sõltuvust ainult ühest tööstusharust. Need investeeringud tagavad omakorda järgnevate aastate jooksul kiire piirkonna majanduskasvu, millelt uus fond soovibki tulu teenida," võtab investeerimisteesi kokku fondijuht Oliver Ait.

Järgneva 5 aasta jooksul investeeritakse piirkonna projektidesse kokku üle 1,6 triljoni dollari, mis on kaks korda niipalju, kui on praegune piirkonna aastane majanduse kogutoodang (SKP). Fond investeerib energiasektorist väljapoole, eelistades pangandust, kindlustust, infrastruktuuri ning ehitus- ja kommunaalteenuseid pakkuvaid ettevõtteid.

1999. aastal loodud LHV on internetipõhine Balti investeerimispank, mis pakub professionaalset väärtpaberivahendusteenust, pensionifonde, personaalset nõustamist ja varahaldusteenust eraisikutele ja ettevõtetele. Institutsionaalsetele investoritele pakub LHV Balti turgude maaklerteenust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2008, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing