Tulevikus võib küberkurjameid oodata viieaastane vangistus

Mariliis Pinn 20. veebruar 2008, 15:49

Riigikogus läbis teise lugemise algatatud
karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu, mis karmistab küberkurjategijate
karistusi.

Karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu näeb ette karmistada arvutisüsteemi vastu toime pandud kuritegudega seotud karistusi. Eelnõu kohaselt karistatakse arvutisüsteemi toimimise ebaseadusliku häirimise või takistamise eest andmete sisestamise, edastamise, kustutamise, rikkumise, muutmise või sulustamise teel rahalise karistuse või kolme- kuni viieaastase vangistusega (senise ühe kuni kolme aasta asemel). Samad karistusmäärad on ette nähtud ka nuhkvara, pahavara või arvutiviiruse levitamise eest, selgus riigikogu kodulehelt.

Õiguskomisjoni aseesimehe Kalle Laaneti sõnul on eelnõule andnud positiivse hinnangu õiguskantsleri kantselei, prokuratuur ning valitsus.

Eelnõu läheb lõpphääletusele neljapäevasel istungil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2008, 14:58
Otsi:

Ava täpsem otsing