Greenpeace`i jaoks on parimad elektroonikatootjad Samsung, Toshiba ja Nokia

18. märts 2008, 19:31

Nokia tõusis võitleva
keskkonnaorganisatsiooni võrdluses varasemalt 9. kohalt 3.-ks tänu edukale
ohtlikest kemikaalidest loobumisele koostöös SonyEricssoniga.

Nokia tulemust nõrgendasid puudujäägid vanade toodete taaskasutuse alal Indias ja Venemaal, kirjutas täna Kauppalehti. Samsung ja Toshiba jagavad esikohta. Samsungi teeneks on, et ei kasutata enam pvc-materjali ning uutes telefonides ei ole broomi sisaldavaid süttimisvastaseid komponente.

Greenpeace`i keskkonnamürkide kampaaniategelase Erik Albertseni sõnul on Nokia uutes telefonimudelites juba loobunud pvc-materjalist ning on loobumas ka broomist. Sarnaselt liidritega sai Nokia täispunktid tootja vastutuse suhtes, mille kohaselt iga tootja peab vastutama oma kaubamärgi all tekitatud elektroonikajäätmete eest. Greenpeace alustas elektroonikatootjate võrdluste avaldamist 2006.a. augustis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 20:38
Otsi:

Ava täpsem otsing