Soome püramiidskeemi ohvrid kukkusid püsse paugutama

19. märts 2008, 19:02

Petturlikuks püramiidskeemiks osutunud
"investeerimisfirma" WinCapita investorid tulistasid täna vihas neid skeemi
kaasanute maja suunas, politsei hoiatas vägivalda kasutamast.

"Kahest allikast on tulnud teateid, et midagi on juba juhtunud, samuti on teateid, et plaanitakse midagi. See pole just tark mõte. Ehk vägivalla kasutamine," vahendas Helsinkin Sanomat keskkriminaalpolitsei uurija Markku Ranta-aho sõnu.

Keskkriminaalpolitsei andmeil võib skeemi olla kaasatud 8000-10000 inimest, kirjutas Helsinkin Sanomat. WinCapita ja WinClubi nime all netis tegutsenud ettevõtted pakkusid kergeusklikele kuni 400% aastatootlust väidetavalt valuutakauplemisel ülitäpselt tulevasi kursse ennustava arvutiprogrammi abil.

Soovitav rahapaigutus oli 5000-10000 eurot, minimaalne summa "investeerimisklubi" liikmeks saamisel 3000 eurot. Inimesi aitasid sisse vedada uute liitujate pealt teenivad sõbrad ja sugulased. Sellest pühapäevast on võrguleheküljed suletud ja "klubi" organiseerijad teadmata kadunud. Politseiuurija Ranta-aho sõnul kaalub osa temaga suhelnud inimesi kuriteoavalduse esitamist, osa on aga siiani veendunud, et peagi võrgulehed avanevad taas ning raha maksmine läheb lahti.

Ajalehele teadaolevalt on ka inimesi, kes võtsid WinCapita väärt investeeringu tarvis laenu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2008, 19:02
Otsi:

Ava täpsem otsing