Hennes Mauritz rõõmustas Euroopa investoreid

27. märts 2008, 16:54

Euroopa suurim moerõivaste jaemüügikett
Hennes Mauritz teatas täna hommikul, et eelmise kvartali kasum kasvas tänu
uutele kauplustele, dollari kursi langusele ning heale internetimüügile 28
protsenti.

Ettevõtte aktsia hind hüppas tänu oodatust parematele tulemustele pea seitse protsenti 361,00 Rootsi kroonini ning vedas üles lisaks Stockholmile suurema osa Euroopa aktsiaturust. Stockholmi börsiindeks oli pärastlõunaks kerkinud poolteise protsendi võrra.

Veebruariga lõppenud 2008. finantsaasta esimesel kvartalil sai H M kasumit 2,94 miljardit Rootsi krooni ehk 3,55 Rootsi krooni aktsia kohta võrreduna 2,3 miljardi SEKiga aasta tagasi. Analüütikud ootasid ettevõttelt 2,8 miljardi krooni suurust kasumit.

Sel aastal kavatseb ettevõte avada 190 uut müügikohta, kaasa arvatud esimesed poed Jaapanis ja Saudi Araabias. Ehkki dollari kursi langus vähendas tulusid USAs, tõi see kaasa omakorda toodete ostuhinna alanemise. Kontserni käive kasvas 18 protsendi võrra 19,74 miljardi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing