Moskvas joostakse lukskorteritele tormi

Hille Tressum 27. märts 2008, 17:13

Orgresbanki kinnisvara finantseerimise
osakonna juhataja Aleksander S. Sergeenko sõnul on Moskva elanike viimase aja
trendiks kujunenud linnast välja kolimine, kuna sama raha eest saab soetada
suurema elamispinna.

Samuti tõdes mees, et luksuskinnisvara mille ruutmeetri eest küsitakse ligi 250 000 krooni, läheb kaubaks nagu soe sai.

Täna toimunud ärihommikusöögil Tere hommikust Venemaa rääkis Orgresbanki kinnisvara finantseerimise osakonna juhataja Aleksander S. Sergeenko Venemaa kinnisvaraturust.

„Viimasel ajal on kinnisvara hinnad Moskvas kiirelt tõusma hakanud. Sellest järeldame, et aina rohkem inimesi kolib Moskvast välja. Kui võtta näiteks, et odavaim ruutmeetri hind Moskvas on 5000 dollarit (49 500 krooni). Tavaliselt antakse hüpoteeklaenu taotlejale 300- 400 000 dollarit ( 3- 4 miljonit krooni)laenu, seda tagasimakse graafikuga 10-25 aastaks. Siinkohal tuleb otsustada kas soetada endale 60m2 korter Moskvas või hoopis 2000 dollarilise (20 000 krooni) ruutmeetri hinnaga mõnevõrra suurem korter või isegi väikese maja Moskva külje all. Kui peres on kaks last on ilmselge, et valik langeb teise variandi kasuks.

„Kuna hektari hind Moskvas on ülimalt kallis jäädes 25- 30 miljoni dollari (250- 300 miljoni krooni) vahele, ehitavad arendajad nendele maadele büroo hooneid ja luksuselamuid. Viimase aja trendiks on muutunud Moskva enda New York nimega Moskva City, piirkond, kuhu on rajatud hulganisti pilvelõhkujaid,“ mehe sõnul on aga piirkonna suurimaks probleemiks parkimine, kuna selle peale lihtsalt varem ei mõeldud. Nüüd ostavad või rendivad majade omanikud keskuse lähedal asuvaid maid, eesmärgiga ehitada sinna parklaid ja parkimismaju.

Mehe sõnul on Moskvas võimatu osta maad, millele soovid ehitada. Era kätes on ainult 16 maatükk, ülejäänud kuulub kas Moskva linnale või Vene Föderatsioonile, kellele ehitamise soovi korral tuleb renti maksma hakata.

Vaatamata sellele, et paljud on otsustanud kalli ruutmeetri tõttu soetada endale ruumikam elamine väljaspool linnapiiri on terve ports inimesi keda soolane ruutmeetrihind absoluutselt külmaks jätab. Sergeenko sõnul lähevad luksuskorterid, mille ruutmeetri hind jääb 25 000 dollari kanti, nagu soojad saiad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2008, 13:45
Otsi:

Ava täpsem otsing