Nafta hind kukkus kahekohaliseks

02. aprill 2008, 07:42

Toornafta hind langes eile kolmandat päeva
järjest, kuna turuosalised ootasid laovarude suurenemist.

Bloombergi küsitluse kohaselt kasvasid toornafta varud 28. märtsil lõppenud nädalaga 2,25 miljoni barreli võrra.

"Nõudlus hakkab majandusolukorra ja kõrgete hindade tõttu kokku tõmbuma," rääkis Petromatrixi haldusdirektor Olivier Jakob uudisteagentuurile Bloomberg. "Fundamentaalselt on praegused hinnatasemed põhjendamatud," lisas ta.

Maikuise tarnetähtajaga toornafta lepingud kaotasid eile pärastlõunaks New Yorgis pea kaks protsenti oma eelmisest väärtusest, viies sellega barreli hinna alla saja dollari ehk 99,63 dollari tasemele. Päev varem langesid futuuride hinnad pea nelja protsendi jagu. "Nõudlus on väga nõrk, eriti bensiini osas, ja iga mööduva nädalaga saab see energiaturgudel üha selgemaks," rääkis ka MF Globali tooraineanalüütik Edward Meir.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 11:27
Otsi:

Ava täpsem otsing