Sõnajalad pääsesid lõplikult 94 miljoni nõudest

09. aprill 2008, 13:38

Vennad Oleg ja Andres Sõnajalg pääsesid
lõplikult 94,3 miljoni krooni maksmisest Ämäräldi pankrotipessa, kuna
riigikohus tunnistas nende juhtimisalase nuriteo aegumist.

Oleg Sõnajalg oli Ämäräldi eelkäija juhatuse liige 1997. aasta märtsini ja Andres 2000. aasta märtsini. Samas avastas pankrotihalduri tellitud revident 94 253 029 kroonise kassapuudujäägi alles 2004. aasta keskel. Paraku jõudis hiigelnõue kohtusse alles 2005. aasta juunis ehk ligi kolm kuud pärast viieaastast aegumistähtaega.

Pankrotihalduri väitel oleks tulnud aegumist arvestada kassapuudujäägi avastamisest. Pankrotiseaduse kohaselt saabub aegumistähtaeg kõige varem hetkel, mil pankrot välja kuulutatakse. Sellele tuginedes palus haldur Sõnajalgade näppude vahelt kadunud raha välja mõista kas kahjuhüvitisena või alusetu rikastumise sätete järgi. Alusetu rikastumise nõue aegub 10 aastaga.

Sõnajalad ajasid kõigest jõust vastu. Pärast Sõnajalgu Ämäräldi juhtinud Imre Odraks väitis, et sai kassapuudujäägist teada samal päeval, mil pankrotihaldurgi. Nüüd peab Harju maakohus tuvastama, millal Odraks asjast tegelikult teada sai või teada saama oleks pidanud ning kas pankrotihalduril annab tema juhtimisvigadest täna veel kinni hakata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2008, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing