ABB esimese kvartali puhaskasum oli üle miljardi dollari

24. aprill 2008, 19:21

ABB Grupi tänavuse aasta esimese kvartali
puhaskasum ulatus üle 1 miljardi dollari, mis on 87% rohkem kui 2007. aasta I
kvartalis. Puhaskasumi kasvu tagas suur globaalne nõudlus usaldusväärsete
energeetikasüsteemide järele ning tööstussektori vajadused energiatõhusate
lahenduste osas.

Esimese kvartali kasum enne intresse ja makse (EBIT) ulatus rekordilise 1,4 miljardi dollarini, mis on 65% enam võrreldes aasta varasemaga, kasumimarginaal tõusis eelmise aasta 13,2%-lt 17,0%-ni, teatas ettevõte.

Esimeses kvartalis saadi tellimusi 10,9 miljardi USA dollari eest, võrreldes aastatagusega oli kasv 28%. Esimese kvartali käive ulatus 8 miljardi dollarini, kasv võrreldes 2007. aasta vastava kvartaliga oli 29%.

Märkimisväärne on, et tellimused, käive ja EBIT kasvasid kõikides divisjonides tänu tugevale turunõudlusele kõigis regioonides. ABB klientidest jätkasid energeetikaettevõtted investeerimist uutesse ja renoveerimist vajavatesse energiainfrastruktuuridesse, tööstusettevõtted, eelkõige metallurgia-, kaevandus- ja laevandustööstuse sektorist, aga energiatõhusatesse lahendustesse. ABB Grupi tegevus on jaotunud viide divisjoni: kesk- ja kõrgepingetooted, kõrgepingesüsteemid, automaatikatooted, protsessiautomaatika ning robootika.

„ABB tegi väga tugeva stardi 2008. aastasse kõikides ärivaldkondades ja regioonides,“ märkis kontserni tegev- ja finantsdirektor Michel Demaré. „Tugev nõudlus meie toodete ja lahenduste järele on jätkuv kõikidel meie peamistel turgudel üle maailma. Meie kliendid jätkavad investeerimist nendele turgudele, kus me oleme liidrid.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing