ABB Grupi puhaskasum kasvas 34%

28. juuli 2008, 17:26

ABB Grupi selle aasta teise kvartali
puhaskasum ulatus 975 miljoni dollarini, mis on 34% rohkem kui 2007.
aasta teises kvartalis.

Puhaskasumi kasvu taga on jätkuvalt suur globaalne nõudlus ABB põhiliste tehnoloogiate järele, mis võimaldavad rajada töökindlaid energeetikasüsteeme ning suurendada tööstustootlikkust, teatas ettevõte.

Teise kvartali kasum enne intresse ja makse (EBIT) ulatus teist kvartalit järjest 1,4 miljardi dollarini, mis on 42% enam võrreldes aasta varasemaga, kasumimarginaal tõusis eelmise aasta 14,4%-lt 16,1%-le.

Teises kvartalis saadi tellimusi kokku 11,3 miljardi USA dollari eest, võrreldes aastatagusega oli kasv 31%. Esmakordselt kontserni ajaloos ületas arengumaadest tulnud tellimuste maht arenenud riikidest tulnud tellimuste mahu.

Teise kvartali käive ulatus 9 miljardi dollarini, kasv 2007. aasta vastava kvartaliga oli 27%. „Meie jaoks oli tegemist jällegi rekordilise kvartaliga,“ märkis kontserni tegev- ja finantsdirektor Michel Demaré.

ABB omandas teises kvartalis transformaatoreid tootva USA ettevõtte Kuhlman Electric Corporation kontsernilt The Carlyle Group. Ühtlasi nimetas ABB nõukogu kontserni uueks tegevdirektoriks Joseph M. Hogani, kes asub ametisse alates käesoleva aasta 1. septembrist.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB kontsern annab tööd üle 110 000 inimesele enam kui sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast ning on keskendunud energeetikatoodete ja -süsteemide, automaatika- ning protsessiautomaatikatoodete valmistamisele. ABB mahukaimad tegevusvaldkonnad Eestis on tuulegeneraatorite ja elektrikilpide tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing