Mõis naudib patriarhaati

Agnes Ojala 30. aprill 2008, 17:22

Ärimees, endine hansapankur Jüri Mõis ei
ole harjunud olukorraga, kus ettevõtet juhib naine, mistõttu on ta rahul praegu
siiski veel valvavalt kehtiva patriarhaadiga.

Mida arvavad mehed naistest, kes on neist targemad ja edukamad? Sellise küsimuse esitas Rakvere Lihakombinaadi juhile Anne Merele EBSi tudeng täna restoranis Vertigo toimunud äri-talk-show’l, kus kohtusid edukad ärimehed ja EBSi üliõpilased.

Mere sõnul sõltub kõik mehest. „Kui vaatan oma karjäärile, siis mulle tundub, rõhutan, tundub, et suurt probleemi ei ole. Aga ma ei tea, mis tegelikult meeste peas toimub,“ vastas ta, mispeale ürituse moderaator esitas sama küsimuse ka Jüri Mõisale.

„Ma pole töötanud kohas, kus oleks olnud naisjuhte. Samamoodi olen oma peredes olnud alati perekonnapea. Raske hinnata. Aga on ka peresid, kes elavad õnnelikult ja mees on järelveetav: naine sünnitab lapsed, teenib raha ja koristab-keedab ja mees on diivani ehe,“ muigas Mõis. “Aga see ei ole õnneks prevaleeriv. 21. sajandil on patriarhaat siiski veel põhiline.“

Samas rõhutas ettevõtja, kui oluline on tema jaoks pere, öeldes, et tema jaoks seisneb visioon lastes. „Mõtlen praegu elu ilusama poole asjadele. Üks asi, mis on tulevikuvisioonina tähtis. Iga inimest hinnatakse järglaste ehk laste arvu järgi. Minu elu visioon on see.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2008, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing