78% tallinlastest elab kõige meelsamini just pealinnas

12. mai 2008, 19:28

Ajalehe Pealinn koostatud tallinlase
portreest selgus, et mida kauem on inimene Tallinnas elanud, seda rohkem see
talle kodukohana meeldib, samas on Tallinlaste haridustase Eesti kõrgeim ning
pealinn tõmbab inimesi magnetina just kõrgete palkade tõttu.

78% pealinlasi ei sooviks elada kusagil mujal ja vaid 2% eelistaks elukohana mõnda teist Eesti linna vahendas Pealinn uuringufirma Ariko Marketing mõned aastad tagasi tehtud uuringut. Umbes 12% linlastest igatseb maaelu või vaikse alevielu järele ja 7% leiab, et pole vahet, kus ta elab. Tallinaga on seega rahulolematud just uustulnukad, kes pole ilmselt linnaelu ja meluga niivõrd harjunud.

Tallinlase sissetulek on umbes viiendiku võrra (17%) kõrgem Eesti keskmisest ja tallinlane teenis mullu brutotulu keskmiselt 13 997 krooni.

Pealinna tööturul on 73 500 kõrgharidusega töötajat ehk 43,4% linna elanikest, mujal Eestis on kõrgharidusega töötajaid 33,7%. Alg- ja põhiharidusega töötajaid on pealinnas vaid 14 000 inimest ehk 6,2%.

Autosid 1000 elaniku kohta 481 ehk vaid veidi enam kui mujal Eestis (413). Kõige ohtlikumaks peavad oma linnaosa liiklust Kesklinna, Lasnamäe ja Kadrioru elanikud, kõige ohutumaks Pirita ja Kristiine elanikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2008, 19:26
Otsi:

Ava täpsem otsing