Skype'i uus boss: tulud ja kasum pole kõige tähtsamad

Mariliis Pinn 15. mai 2008, 10:36

Skype'i president Josh Silverman ütleb
eksklusiivintervjuus Ekspressile, et leidis Eestist maailma parimad, kirglikumad
ja põikpäisemad tarkvarainsenerid ning väga hea salsaklubi.

Tehnoloogiarindelt tulevad ärevad teated. Suurfirma eBay on väidetavalt valmis loobuma Skype'ist, mille ta ostis kolm aastat tagasi 2,6 miljardi dollari eest. Skype pole täitnud eesmärke ega tekitanud sünergiat. Josh Silverman lubab Skype'ist teha maailma edukaima firma eBayga või eBayta.

Skype'is on praegu ilmselt ärevad ajad. Omanikud pole tulemustega rahul. eBay juht John Donahoe on rääkinud, et kui 2,6 miljardi dollari eest ostetud Skype sünergiat ei tekita, võidakse ta maha müüa.

Mina pole selliseid asju lugenud. John (Donahoe) on kogu aeg öelnud, et Skype on imeline firma ja avaldanud meile pidevalt toetust. Kes poleks meiega rahul - nelja ja poole aastaga on Skype'il üle 300 miljo shy;ni kasutaja, ainuüksi tänavu shy;esimeses kvartalis teenisime 126 miljonit dollarit tulu ja see oli meie viies järjestikune shy;kasumlik kvartal. Skype on olnud üks kiiremini kasvavaid firmasid maailma tehnoloogiaajaloos.

Kas Skype'i eesmärk pole kasum?

Meie eesmärk on nii paljudele inimestele kui võimalik nii oluline kui võimalik - aidata muuta maailma! Tunnen uhkust 300 miljoni Skype'i kasutaja üle. See arv kasvab kiiresti.

Millised võimalused on Skype'i kasutajal kolme aasta pärast?

Vanasti valisin näiteks kümnekohalise numbri ja helistasin kellelegi koju füüsilisele aadressile. Tänapäeval helistan digitaalsele seadmele, näiteks mobiilile. Aga tulevikus helistan hoopis nimele, näiteks Toivole, ükskõik kus ta parajasti on või ükskõik mis seadet ta kasutab. Ja sina otsustad, kas oled kättesaadav, vastad mulle või ainult teistele.

Mis Skype'i Eestis hoiab?

Väikese rahvaarvu kohta on Eestis suurepärane ajupotentsiaal. Eestis hinnatakse tehnilist haridust väga kõrgelt ja siit tulevad maailmatasemel arvutiteadlased.

Kui teistes riikides on tarkvarainseneridel põhimõte "ütle mulle, mida peaksin kodeerima, ja ma kodeerin", siis eestlastest insenerid kasutavad põhimõtet "ütle mulle, mida me tahame saavutada, ja ma leian selleks parima võimaluse".

Üldse on Eesti lahe riik - tulnud justkui müüri tagant välja ja nüüd möirgab!

Intervjuu täispika versiooni leiab Toivo Tänavsuu Äri ja IT uudiste ajaveebist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2008, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing