Reform kärbib eripensionäride ringi

Mariliis Pinn 23. mai 2008, 08:15

Võimuerakondade töörühm on jõudmas
põhimõttelise otsuseni, et tuleb läbi viia reform, mis kaotaks ajapikku ära
riigi rahakotti kurnava eripensionide süsteemi.

Tipp-poliitikud teavad hästi, et eripensionäride ja sooduspensioni saajate ringi piiramine on karm, kuid vältimatu samm, kirjutas Postimees. Vastasel juhul tuleb endistele kohtunikele, prokuröridele, politseinikele, kaitseväelastele ning ka kõrgetele ametnikele maksta riigieelarvest kümmekonna aasta pärast pensionideks tänase paarisaja miljoni krooni asemel miljardeid.

«Meie meelest on praegu olemas laiem poliitiline valmisolek algatada eripensionide reform, oleme asjas kindlad ning julgustame sotsiaalministeeriumi tööle hoogu andma,» ütles Reformierakonna seisukoha välja aseesimees Jürgen Ligi.

Reformimise käigus on plaanis asendada praegused eripensionid tööandjate lisasissemaksetega töötaja pensionisambasse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2008, 15:43
Otsi:

Ava täpsem otsing