USA börse kosutab naftahinna langus ja uuselamute müügi kasv

27. mai 2008, 20:00

USA börsid kosuvad eelmise nädala
langusest. Ootamatult kasvas uuselamute müük ning naftahinna langus tõi kasu
ettevõtetele, kes sõltuvad tarbijate kulutustest. New Yorgi börsil tõusis kahe
langeva aktsia kohta pea viie väärtus, vahendas Bloomberg.

Restoraniketi Darden Restaurants aktsia tõusis 6%, 33,63 dollarini. Merrill Lynch andis aktsiale ostusoovituse, sest ettevõte suudab tarbijate kulutuste vähenemisega paremini toime tulla kui väikesed ketid.

California ehitusettevõte Standard Pacific aktsia kerkis 33%, 2,96 dollarini. Ehitusettevõtte, mille turuväärtus on aasta jooksul langenud 90%, plaanib välisinvestorilt saada 530 miljoni dollarilise investeeringu.

S P 500 indeks tõusis 0,5%, 1 382,45 punktini kella 10:14ks New Yorgis. Ainsateks langejateks olid indeksisse kuuluvad energia ja toormaterjalide tootjad. Kõigi indeksisse kuuluva 15 elamuehitaja aktsiad kerkisid uuselamute müügi ootamatu tõusu tagajärjel aprillis. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,4%, 12 534,84 punktini. Nasdaq indeks tõusis 1%, 2 470,15 punktini.

Wells Capital Management investeerimisstrateegi James Paulseni väitel on ettekujutus tarbijate kulutuste märkimisväärsest vähenemisest ilmselt raugenud. Kui see vastab tõele, peaksid tarbijate kulutustest sõltuvad aktsiad varsti häid tulemusi näitama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing