BÖRS: metallihinnad kergitasid Aasia börse

02. juuni 2008, 11:41

Aktsiad tõusid Aasia börsidel kolmandat
päeva järjest. Tõusu vedasid kaevandusettevõtted ja terasetootjad, kui
metallihinnad kosusid langusest.

Jaapani Nikkei 225 indeks tõusis 0,2%, 14 366,84 punktini. Samuti tõusis enamik võrdlusindekseid, kirjutab Bloomberg.

Londoni börsil tõusnud vase ja tsingi hinnad kergitasid BHP Billitoni aktsiat Sydney börsil. Maailma suurima kaevandusettevõte aktsia tõusis 3,8%, 45,16 Austraalia dollarini. Maailma suuruselt kolmanda kaevandusettevõtte Rio Tinto aktsia tõusis 2,7%, 141,69 Austraalia dollarini.

Aasia suuruselt kolmanda terasetootja Posco aktsia kerkis Souli börsil, kui investeerimispank Lehman Brothers tõstis aktsiahinna prognoosi 16%. Posco aktsia kerkis 2,7%, 574 000 woni. Maailma suuruselt teise terasetootja Nippon Steel aktsia tõusis 0,6%, 663 jeenini. Suuruselt kolmanda terasetootja JFE Holdings aktsia tõusis 1,5%, 6 050 jeenini.

National Australia Bank aktsia langes 2,6%, 30,49 Austraalia dollarini, kui maaklerfirma CLSA prognoosis, et maksmata laenude mahu suurenemine, kõrguvad naftahinnad ja kõrgemad intressimäärad halvendavad Austraalia pankade tulemusi. Austraalia statistikaameti teatel on märtsist alates jaemüük vähenenud 0,2%, mis näitab, et kõrgemad laenukulud aeglustavad majanduskasvu.

Sony aktsiat tõstis Goldman Sachsi paranenud prognoos, kuna jeen nõrgeneb ja Põhja-Ameerika nõudlus on püsinud stabiilsena. Elektroonikatootja aktsia tõusis 2,7%, 5 420 jeenini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing