BÖRS: USA finantssektorile ennustatakse languse kestmist

03. juuni 2008, 08:21

USA börsidel jätkus hommikul alanud
finantsaktsiate langus. Mitmete prognooside kohaselt pole finantsaktsiate põhi
aga veel käes.

S P 500 indeks kaotas väärtusest 1,1%, taandudes 1 385,68 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine vähenes 1,1%, 12 503,82 punktini. Nasdaqi koondindeks vähenes 1,2%, 2 491,53 punktini, kirjutab Bloomberg.

Pankade ja maaklerifirmade aktsiate langusele aitas kaasa Briti laenuandja Bradford Bingley prognoos, mille kohaselt Suurbritannia elamuehitusturgu ootab allakäik. Lisaks ennustas USA rahandusminister Henry Paulson, et finantsturu kosumine võib võtta kuid.

Sentinel Asset Management analüütiku Paul Kandeli sõnul püüab igaüks finantsaktsiate põhja tabada, ent põhi ei ole veel käes. Analüütiku sõnul ei too finantssektorile kasu reitingute langetamised ning juhtide vahetus Wachovias.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing