BÖRS: finantssektori langus kogub jõudu Aasias

03. juuni 2008, 10:44

Aasia börsilangust vedasid pangad ja
autotootjad, prognoosid ennustavad languse kestmist finantssektoris.

Aasia võrdlusindeksite kümnest tööstusharust langesid enim finantsettevõtete aktsiad. Kõik Aasia börsid olid miinuses. Jaapani Nikkei 225 indeks oli sulgemisel langenud 1,6%, 14 209,17 punktini, vahendab Bloomberg.

Macquarie Group, Austraalia suurima investeerimispanga aktsia langes 5,6%, 50,28 Austraalia dollarini. Jaapani suurima investeerimispanga Nomura Holdings aktsia kaotas 2%, vähenedes 1843 jeenini. Austraalia investeerimisfirma Babock Brown aktsia langes 5,6%, 11,38 Austraalia dollarini, mis on viimase kolme aasta madalaim tase.

Liechtensteini LGT Singapuri üksuse analüütiku Hans Goetti sõnul pole halvim finantssektoris veel möödas ning mahakirjutamisi lisandub.

Honda Motori aktsia langes, kui dollar nõrgenes jeeni suhtes, vähendades Jaapani ettevõtete välistulusid. Honda aktsia kukkus 4,2%, 3460 jeenini. Jaapani suurima autotootja Toyota Motori aktsia langes 2,7%, 5320 jeenini. Honda müügist pärineb ligi pool Põhja-Ameerikast, Toyotal aga kolmandik.

Hiina mobiilifirma China Unicom aktsia kukkus rekordilised 13%, 16,12 Hongkongi dollarini. Credit Suisse ja Morgan Stanley vähendasid aktsia reitingut, kui ettevõte teatas China Netcomi omandamisest ning kahe väiksema mobiilivõrgu müügist ettevõttele China Telecommunications.

Jaapani ehitusfirma Kajima aktsia kukkus 4,8%, 396 jeenini, kui Credit Suisse alandas aktsia soovituse indeksitootlust ületavalt neutraalseks. Samuti vähendati konkurentidest ehitusfirmade Taisei ja Nishimatsu reitingut.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing