Autota saab, veinita mitte

Riina Valmsen 09. juuni 2008, 00:00

Portugalis puhkusel olles jäid silma portugallaste tarbimise maksustamise põhimõtted. Nimelt on esmavajalikud toidukaubad maksustatud 5% käibemaksuga, siia kuuluvad sai-leib, köögi- ja puuviljad, piimatooted.

12% käibemaksu tuleb maksta näiteks veini või toiduõli ostes. 20% on nn luksuskaubamaks - nii maksustatakse autode, telerite, riietuse, aga ka kange alkoholi ja maiustuste ostu. Ka õlu kuulub eluks mittevajalike kaupade loetellu (veini õnneks peetakse märksa olulisemaks igapäevamenüü koostisosaks).

Äkki võiks portugallaste maksustamissüsteemist midagi üle võtta?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing