Töötajate õigused lõid ELi kahte leeri

11. juuni 2008, 15:46

Kuigi ELi riigid jõudsid kokkuleppele
tööaja ja renditöötajate töötingimuste asjas kokkuleppele, jäid riigid
eelistuste poolest kahte vastanduvasse leeri.

Ühe grupi eesotsas on Prantsusmaa, mis tahtis rohkem töötajate õigusi, ning teisi juhib Inglismaa, kes nõuab paindlike reegleid, lubades töötajatel teha ületunde nii, nagu nad ise heaks arvavad, kirjutas wsj.com.

Inglismaa tugevdas oma opositsiooni, et anda ELi kaheksale miljonile renditöötajale samad tingimused nagu täiskohaga töötajatele – juhul kui kollektiivne leping ei ütle muud.

Sloveenia sotsiaalminister Marjeta Cotman ütles, et kokkulepe annab töötajatele paindlikumad õigused. Tina Sommer Briti väikeettevõtjate liidust ütles, et praegusel raskel majanduslikul ajal peavad väikeettevõtted olema paindlikud, et kasvada, kuid see direktiiv on neile kui nuga selga.

EL ametiühingute liit mõistis samuti hukka osa töötundide kokkuleppest ning ütles, et need vajavad enne kasutuselevõttu muutmist.

ELi riigid jõudsid kokkuleppele tööaja direktiivi muutmise eelnõu ja renditöötajate töötingimuste direktiivi eelnõu osas, töötajate 48tunnise töönädala suhtes ning, et anda rohkem õigusi renditöötajatele kõigis 27 liikmesriigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2008, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing