Balteco: meie eksport kukkus

16. juuni 2008, 17:08

Balteco tegevjuht Marko Pählapuu ütles
aripaev.ee-le, et tema küll aru ei saa, kuidas Eesti eksport sai tänavu aprillis
kasvada, sest nende turud on kõikjal kukkunud.

Tuntud vannide ja saunade tootja Balteco tegevjuht Pählapuu märkis, et kõige hullem on olukord Balti turgudel, kuhu ka enamus Eesti tootjaid müüb. "Ka läänepool on lahja," märkis ta ning lisas, et ainult ida pool s.o Venemaa ja Ukraina turgudel on kerget tõusu näha. Kõige hullem on langus Eesti turul. "Müük on langenud kolmandiku võrra või rohkem. See on sama palju kui ka teistel ehitusmaterjalide tootjatel," märkis ta.

Pählapuu oli lähiaja suhtes ka pessimistlik. "Eksporti pole lihtne kiiresti tõsta ning loota, et ei tea kust see kasv tuleb. Konkurendid on igal pool ees," ütles ta. Peale selle mõjutab eksporti lääne suunal maailma majanduse jahtumine.

"Ma ei mõista, kust selline ekspordi kasvunumber tulla sai!" imestas Pählapuu.

Eesti Panga andmetel oli tänavu aprillis eksport 12,4 miljardit. Võrdluseks: eelmise aasta aprillis oli see näitaja 10,5 ning 2006. aastal 9,7 mld krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2008, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing