Veskimägi: ekspordi pealt saabki ainult kasv tulla

16. juuni 2008, 15:08

Standardi tegevjuht Enn Veskimägi ütles, et
praeguses olukorras, kus sisetarbimine kahaneb, saabki kasv tulla ainult
ekspordi pealt.

Veskimäe sõnul on Standardil olnud pikaajaline strateegia ekspordi osakaalu suurendada, sel aastal kasvas eksport 11 protsenti ning plaanis on järgmisel aastal samuti eksporti umbes 10 protsenti kasvatada.

"Siseturg ei kasva kuhugi ei sel, ega järgmisel aastal," ütles Veskimägi. Samas rõhutas ta, et eksport ei teki üleöö. "See on pikajalise strateegia küsimus," kinnitas ta ning lisas, et praegune tubli tulemus ekspordis on ettevõtete eesmiste aastate raske töö ning investeerimise tulemus, mis nüüd avaldub.

"Me peaks tegelema ekspordi kasvatamise, mitte impordi vähendamisega," rõhutas Veskimägi. Ta osutas, et ei tunneta valitsuse poolt mingit toetust selle eesmärgi osas. "Eesti välispoliitikas pole majanduspoliitika oluline," osutas Veskimägi probleemile ning rõhutas, et Eesti diplomaadid peaks rohkem aitama ekspordi arendamist. "EAS-i esindajatest üksi on vähe," rõhutas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2008, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing