Kruuda, Rahumaa ja Korpusovi ettevõtted said trahvi

14. juuli 2008, 12:49

Tallinna Börsil noteeritud aktsiaseltsidega
Harju Elekter, Kalev, Olympic Entertainment Group ja Silvano Fashion Group
seotud isikud rikkusid emitendi juhiga seotud tehingutest teavitamise kohustust.

Väärtpaberituru seaduse kohaselt on aktsiaemitentide nõukogu ja juhatuse liikmetel kohustus teavitada finantsinspektsiooni oma tehingutest tema poolt juhitava börsiettevõtte aktsiatega. Sealhulgas on kohustus teavitada juhiga seotud juriidilise isiku tehingutest.

Eeltoodust tulenevalt karistas finantsinspektsioon rahatrahviga osaühinguid Linderin Grupp (omanik Oliver Kruuda on Kalevi juhatuse liige), Tradematic (omanik Andres Toome on Harju Elektri nõukogu liige), Geoplast (omanik Andri Avila on Olympic EG juhatuse liige), Hendaya Invest (Jaan Korpusov on Olympic EG nõukogu liige) ja SIA Alta Capital Partners (omanik Indrek Rahumaa on Silvano Fashion Groupi nõukogu liige). Kohustuse rikkumise tõttu ei olnud finantsinspektsioonil võimalik informeerida avalikkust börsiemitendi aktsiatega seotud isikute poolt tehtud tehingutest.

Finantsinspektsioon peab äärmiselt oluliseks, et investoritele oleks kättesaadav igakülgne, ajakohane ja täpne teave börsiettevõtete juhtide poolt emitendi väärtpaberitega tehtud tehingute kohta. Juhtide ja nendega seotud isikute tehingute läbipaistvus mõjutab olulisel määral investorite arusaama emitentide tegevusest ning on turu tõhusa toimimise üheks nurgakiviks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2008, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing