Asmann on SEB tulemustega rahul

Mariliis Pinn 16. juuli 2008, 15:52

SEB Eesti juht Ahti Asmann on rahul heade
tulemustega SEB prioriteetsetes valdkondades.

„Eesti majanduse jätkuv jahenemine on mõjutanud ka SEB-d - tänasest turusituatsioonist tulenev provisjonide kasv on vähendanud panga puhaskasumit. SEB tegutseb Eesti finantseerimisturul jätkuvalt aktiivselt, samas on kvaliteet ning vastutustundlik pangandus meie prioriteediks mahtude kasvu ees. Teises kvartalis suutsime jätkuvalt kasvatada kliendibaasi, samuti oleme väga rahul heade tulemustega SEB prioriteetsetes valdkondades, milleks on investeerimine, pensioni- ja elukindlustustoodete müük ning,“ ütles pangajuht pressiteate vahendusel.

SEB tegevuskasum Eestis oli ajavahemikul jaanuarist juunini 2008. a 182 miljonit Eesti krooni, millest 169 miljonit teeniti teises kvartalis.

SEB esimese poolaasta tegevuskasum Eestis oli 182 miljonit Eesti krooni, mis on 78% võrra vähem võrreldes sama ajavahemikuga eelnenud aastal. Esimese poolaasta tulu oli 1,3 mld Eesti krooni, mis on vähenenud 2% võrra. Pankade Kaardikeskuse ASi müügist saadud kapitalitulu moodustas 99 miljonit Eesti krooni. Laenukahjumi eraldis kasvas 614 miljoni Eesti kroonini, samas laenumaht kasvas 9% võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Hoiused kasvasid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4%. SEB hakkas oma klientidele pakkuma paketipõhist hinda. Esimese kuu jooksul liitus erinevate pakettidega üle 10 000 kliendi, kellest pooled olid uued kliendid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2008, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing