Rootsi börsile tõid madalseisu naftafirmad, Electrolux

16. juuli 2008, 13:34

Naftahinna eilne langus tiris
miinusesse Rootsi naftafirmad. USA nõudluse vähenedes odavnes seadmetootja
Electroluxi aktsia.

Rootsi börsiindikaator OMX Stockholm 30 langes täna kella 12:26ks enam kui kolme aasta madalaimale tasemele. Indeks langes 0,42 protsendiga 811,59 puntki peale.

Naftahinna eilne odavnemine vedas langusesse Rootsi börsil noteeritud naftafirmade aktsiahinnad. Rootsi naftakompanii Malka Oili aktsia hind vajus 3,6 protsendiga 4,23 Rootsi kroonini. Stockholmi börsil noteeritud Vene naftakompanii West Siberian Resources´i aktsia odavnes 2,2 protsenti, 6,65 Rootsi kroonini. Toornafta barrel kaupleb 139 dollari ligiduses, eile tegi naftahind viimase 18 aasta suurima päevase languse.

Seadmetootja Electroluxi aktsia odavnes 1,1 protsenti, 66,25 Rootsi kroonini. Peamiste köögiseadmete tarned USAsse vähenesid juunis eelmise aastaga võrreldes 9,5 protsenti. Electroluxi käibest pärineb kolmandik Põhja-Ameerikast.

Terasetootja SSAB Svenskt Staali aktsia hind kerkis 1,9 protsenti, 163 Rootsi kroonini. Eile odavnes aktsia aga 4,5 protsendi võrra. USA investeerimispank JPMorgan Chase Co tõstis ettevõtte soovitust, viidates terasplaatide headele väljavaadetele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2008, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing