200 miljoni krooni eest euroabirahade väärkasutust

25. juuli 2008, 13:18

Nelja aasta jooksul on tuvastatud ligi 200
miljoni krooni ulatuses euroraha väärkasutust, eriti hull oli olukord Eesti
esimesel ELi aastal, kui rikkumisi avastati enam kui 100 miljoni krooni osas.

Tõsi, enamik rahast ehk 156 miljonit on hiljem siiski tagasi saadud, tasaarveldatud või jäetud hoopis välja maksmata, sest rikkumine avastati enne raha välja maksmist.

Rahandusministeeriumi avaldatud ülevaatest selgub, et kokku on 2004-2007 aasta jooksul Eestis tuvastatud 149 raha väärkasutust, kusjuures selliste juhtumite arv kasvas hüppeliselt eelmisel aastal, kui 65 korral ei toiminud raha kasutajad toetusega nii nagu oleksid pidanud. Rahandusministeerium peab sellist arvestust alates 2004. aasta algusest.

Kolmandik avastatud rikkumistest on toimunud Euroopa Sotsiaalfondi rahade kasutamisel. Suure osa nende rahade kasutamist koordineerib tööturuamet. Teine kolmandik rikkumisi ehk 48 juhtumit on avastatud seoses ELi Regionaalarengu Fondi (ERDF) rahade jaotamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2008, 13:19
Otsi:

Ava täpsem otsing