Soomes keelati e-sigareti kui ravimi müük

30. juuli 2008, 13:02

Soome ravimiamet otsustas e-sigaretile kui
ravimile müügiluba mitte anda.

E-sigaret ehk elektrooniline sigaret meenutab väljanägemiselt päris sigaretti. Elektrooniline sigaret kasutab arenenud mikrotehnoloogiat ning pihustab väga puhast „vedelat suitsu”, mis on saadud tubakast ja millel on ergutav toime, vahendas mu.ee.

Soome ravimiamet otsustas e-sigaretile kui ravimile müügiluba mitte anda. E-sigaret klassifitseeriti nikotiini sisalduse tõttu ravimite kategooriasse, sest ta sisaldab puhast nikotiini. Ühest nikotiini sisaldavast padrunist jätkub kuni 100 mahviks.

Ravimiameti määrus põhineb nikotiinil kui sõltuvust põhjustaval ainel, mis võib tekitada kesknärvisüsteemi häireid, südame kloppimist ja veresoonte ahenemist. Suurbritannias ei loeta e-sigaretti ravimite hulka ja on seal vabalt müügis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 13:02
Otsi:

Ava täpsem otsing