BÖRS: Rootsis edukas toormesektor

31. juuli 2008, 14:19

Rootsi börsi toormesektori aitas tõusule
eile enam kui 4 dollari võrra kallinenud naftabarrel. Olulise languse tegid
meediakompanii Modern Times ja ravimitootja BioPhausia.

New Yorgis kallines naftabarrel eile enam kui 4 dollari võrra. Naftahinna tõus aitas tõusule Rootsi börsi toormesektori. Naftakompanii West Siberian Resourcesi aktsia kallines 6,4 protsenti, 6,65 Rootsi kroonini. Naftakompanii PA Resourcesi aktsia hind kerkis 4,56 protsenti, 63 Rootsi kroonini. 6,51 protsendi võrra kerkis ka kaevandusfirma Lundin Miningu aktsia hind.

Rootsi suurima börsil noteeritud meediakompanii Modern Timesi aktsia kaotas täna hinnast enam kui 10 protsenti, makstes 349,5 Rootsi krooni. Ettevõte teatas plaanist osta Bulgaaria televisioonifirma 620 miljoni euro eest. “Selline hind ehmatas turgu ning tundub kõrgena,” ütles islandlaste panga Kaupthing Banki analüütik Henrik Froejd.

Rootsi keskkonnatehnoloogiat tootva Morphic Technologiesi aktsia hind kerkis pisut enam kui 7 protsenti, 9,75 Rootsi kroonile, kui Saksamaa suuruselt kolmas päikesepatareide tootja Solarworld teatas kasumi kahekordistumisest.

Soome-Rootsi investori Joakim Heleniuse suurosalusega põllumajandusettevõte Trigon Agri aktsia hind langes alternatiivturul 3,23 protsenti.

Ravimitootja BioPhausia aktsia hind vajus 9,77 protsenti, makstes 3,88 Rootsi krooni.

Rootsi börsiindeks OMX Stockholm 30 kerkis täna Stockholmi aja järgi kella 13.50ks 0,32 protsenti, 868,7 punktile.Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing