Rootsi börsil aktiivsed SAS, terase- ja lukutootjad

30. juuli 2008, 14:47

Rootsi börsiindikaator OMX Stockholm 30
tõusis teist järjestikust päeva. Börsil rühkisid ülespoole lennufirma SASi ja
terasetootja SSAB Svenskt Staali aktsia hinnad. Odavnes maailma suurima
lukutootja Assa Abloy aktsia.

Põhjamaade juhtiva lennufirma omaniku SAS Groupi aktsia kallines nafta hinna languse järel 4,75 protsenti, 44,1 Rootsi krooni juurde. Toornafta kauples täna 12 nädala madalaimal tasemel, kuna oodatakse kütusenõudluse kahanemist Aasias ja USAs.

Rootsi terasetootja SSAB Svenskt Staali aktsia kallines 4,89 protsenti, makstes 171,5 Rootsi krooni, kui maailma suurim terasetootja ArcelorMittal teatas II kvartali kasumi kahekordistumisest.

Maailma suurima lukutootja Assa Abloy aktsia hind taandus 3,53 protsenti, makstes 82 Rootsi krooni. II kvartali tulemused jäid prognoositutele alla, samuti vähendas ettevõte ehitusturu madalseisu tõttu müügiprognoose.

Põllumajandusettevõtte Black Earth Farmingu aktsia hind kerkis 2,58 protsenti, makstes 31,8 Rootsi krooni. Ajalehe Vedomosti teatel saab ettevõtte nõustajaks Vene peaministri Vladimir Putini džuudopartner. Eile kukkus Black Earth Farmingu aktsia hind 18 protsenti, kuna Vene põllumajandusminister Aleksei Gordejev teatas 14. juulil, et kavatseb lähemalt uurida põllumajanduslikku maad ostvat väliskapitali.

OMX Stockholm 30 indeks kerkis kella 14.12ks 1,06 protsenti, 860,64 punktini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing