Tallinkit ähvardab streik

31. juuli 2008, 16:34

Täna otsustasid Eesti Meremeeste Sõltumatu
Ametiühingu (EMSA) juhatus ja Tallinki usaldusisikud kuulutada välja
tunniajaline hoiatusstreik AS Tallink Grupi poolt opereeritavatel laevadel, kui
Tallink ei täida ametiühingu esitatud palgatõusu nõuet.

EMSA nõuab töötajate võrdset kohtlemist Eesti lipu all sõitvatel laevadel. Tulenevalt 2006. aastal Superfastidele sõlmitud palgaleppest erinevad sama tööd tegevate laevapere liikmete palgad sõltuvalt ametikohast 20 – 200%.

Töötajate nõue on reaalne, sest vaatamata Tallinki negatiivsele majandustulemusele kolmandas kvartalis, on firma müügitulu oluliselt kasvanud ja reisijate arv jäänud samaks. Kütuse hinnad maailmaturul on stabiliseerumas ja näitavad viimase kuu jooksul pidevat langust. Töötajate nõue ei vähenda oluliselt ettevõtte konkurentsivõimet, vaid parandab seda, tagades parema teeninduskultuuri ja kõrgema meresõiduohutuse.

Hoiatusstreik on kavandatud 4. augustiks kell 13-14. Ametiühing vabandab reisijate ees võimalike ebamugavuste pärast ja palub jälgida edasist infot.

Palgaläbirääkimised EMSA ja Tallinki vahel on käinud alates möödunud aasta novembrist, kuid tulemusteta. Seni on Tallink teinud läbirääkimistel palgatõusu pakkumisi, mis ei taga laevaperedele isegi elatustaseme säilimist, rääkimata 1997. aastal sõlmitud kollektiivlepingu täitmisest, mille kohaselt peaks töötajate palgatõus olema võrdne keskmise palga kasvuga Eesti Vabariigis.

Eesti Meremeeste Sõltumatusse Ametiühingusse kuulub üle 2000 liikme, kellest üle 1400 töötavad AS Tallink Grupile kuuluvatel laevadel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2008, 11:10
Otsi:

Ava täpsem otsing