Paet: Venemaa väed Gruusiast välja!

09. august 2008, 12:49

Välisminister Urmas Paeti sõnul peab
Venemaa oma väed Gruusiast koheselt välja viima, sest ainult siis saab luua
eeldused rahuläbirääkimiste alustamiseks.

Vene Föderatsiooni agressioon Gruusia suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu tuleb tingimusteta ja kohe lõpetada, teatas välisministeerium. „Vene sõjaväe kõik rünnakud, sealhulgas tsiviilobjektidele, tuleb viivitamatult lõpetada. Vene Föderatsioon peab koheselt oma väed Gruusia territooriumilt välja viima,” rõhutas välisminister Urmas Paet. „Sõjategevuse lõpetamine saab luua eeldused rahuläbirääkimiste alustamiseks,” toonitas Paet.

Eile arutas ÜRO Julgeoleku Nõukogu sõjalist olukorda Gruusias kahel istungil. „Kõik Julgeoleku Nõukogu liikmed, silmatorkava erandiga Vene Föderatsiooni näol, kutsusid üles viivitamatult vaenutegevuse lõpetamisele,” ütles välisminister Paet. „Venemaa on oma tegevusega järjekordselt näidanud, et ta ei sobi selles piirkonnas rahuvalve tagajaks,” lisas ta.

Välisministeerium avaldab muret ka Vene vägede Lõuna-Osseetiasse sisseviimise põhjenduse üle. Kui relvastatud agressiooni õigustatakse vajadusega kaitsta Vene kodanike huve, siis peaks see mõtlema panema kõik need riigid, kelle territooriumil elab Vene Föderatsiooni kodanikke.

Välisministeerium kutsub ÜRO Julgeolekunõukogu, Euroopa Liitu ja teisi rahvusvahelisi organisatsioone kohe astuma samme selleks, et lõpetada Venemaa agressioon Gruusia vastu ja vältida konflikti eskaleerumist naaberregioonidesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing