Grusiin: sõda Gruusias jätkub

Hille Tressum 12. august 2008, 17:08

Täna kell 15.05 saabus Tallinna Estonian
Airi lennuk, mis tõi kodumaale nii mõnegi sõjakoldesse lõksu jäänud eestlase.
Gruusia kodaniku Mirabi sõnul käib sõda piirkonnas endiselt.

Lisaks eestlastele jõudsid turvaliselt kohale inglased, grusiinid jpt.

Lennujaama oli Armeenia pealinnast Jerevanist saabuvat lennukit vastu võtma tulnud kümmekond inimest. Kes ootas pereliiget, kes noolis intervjuud. Kuna samal ajal Jerevani lennukiga maandus veel kaks lennukit, oli raske eristada, tuleb kes Jerevanist, kes mujalt.

Ühel hetkel ilmus väravates südantlõhestavalt nuttev naisterahvas, paarikuune laps kaenlas. Nagu nutusest naisest aru oli saada, oli ta ahastuses Gruusias toimuva üle. Umbes kolmekümnendates naisterahvas elab ise Soomes.

Keskealine grusiini mees koos väikse pojaga, kes konflikti alguses oli Gruusia pealinnas Thbilisis, ütles aripaev.ee-le intervjuud andes, et sõjategevus Gruusias jätkub.

Küsimusele, milline meeleolu praegu Gruusias valitseb, vastas mees, et inimesed lootsid paremat. "Inimesed lootsid, et nii ei lähe, aga näete, läks,“ vastas Mirab. Küsimusele, kas tema usub Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi öeldut, et sõda on läbi, vastas mees eitavalt: „Sõda ei ole läbi. Mulle just helistati Gruusiast ja öeldi, et jälle pommitatakse Gori linna piirkonnas elamuid."

Millal võiks Venemaa-Gruusia konflikt lõpplahenduse leida ja kas NATO tuleb Gruusiale appi, mees öelda ei osanud. Küsimusele, kas president Saakaðvili võib olla Gruusias toimuva süüdlaseks, vastas mees, et süüdlasi otsida ei saa. „Siin pole kedagi süüdistada. Fakt on see, et on tekkinud situatsioon, mille tulemusena surevad süütud inimesed,“ sõnas Mirab kurvalt.

Estonian Airi erilennukiga saabus Tallinna 83 inimest. Täna lõunase seisuga on välisministeeriumi konsulaarosakond koostöös Eesti saatkonnaga Thbilisis kirja saanud 153 Gruusias viibiva või viibinud Eesti kodaniku, kaasmaalase ja välismaalase andmed. Teadaolevalt viibib Gruusias veel 52 Eesti kodanikku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2008, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing