Lisataotlusi tuli 8,6 miljardi krooni eest

Hille Tressum 12. august 2008, 07:58

Ministeeriumid esitavad järgmise aasta
eelarveprojektides üle 8,6 miljardi krooni ulatuses lisataotlusi.

Praeguse seisuga on rahandusministeeriumile oma järgmise aasta eelarveprojektid esitanud ministeeriume ja põhiseaduslikke institutsioone ning puuduolevad peaksid laekuma veel täna õhtul, teatas rahandusministeerium.

Täna õhtul toimub erakorraline valitsuskabineti nõupidamine, kus rahandusminister Ivari Padari sõnul tulevad arutlusele ministeeriumide probleemid ja küsimused eelarveprojektide koostamisel ning piirsummade järgimisel. Samuti arutatakse läbi võimalike lisataotluste sisu ja maht, mis on esitatud lisaks piirsummasse mahutatud eelarvele. Eelinfo põhjal on ministeeriumite lisataotluste maht 8,6 miljardit krooni.

Ministeeriumid pidi järgmise aasta eelarveprojektid rahandusministeeriumile esitama eelmisel esmaspäeval. Kuna kuus ministeeriumi läksid oma rahataotlustes 5 miljardi krooniga üle Padari seatud limiidi, saatis rahandusminister ministeeriumide taotlused tagasi korraldusega need korrektselt etteantud piirsummadesse mahutada.

Kokku ootab rahandusministeerium eelarveprojekte 17 ministeeriumilt ja põhiseaduslikult institutsioonilt. Nii peaminister Andrus Ansip kui ka rahandusminister Ivari Padar on korduvalt rõhutanud, et valitsus võtab vastu ainult tasakaalus eelarve.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2008, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing