Ansip: Eelarve peab vastu võtma tasakaalus

Hille Tressum 07. august 2008, 14:09

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel
valitsuse pressikonverentsil, et näeb eelarve vastuvõtmisel ainult ühte varianti
– see peab olema tasakaalus.

„Võib ju lõpmatuseni nutta ja haliseda, kuidas 96 või 97 miljardiga ei saagi riiki üldse ära pidada, kõik laguneb laiali ja mitte midagi meil riigis olema ei saa, kultuuri ei ole, haridust ei ole. Sisejulgeolekut kaitsejulgeolekust rääkimata – midagi ei ole! Aga ma loodan siiski, et pea 100 miljardiga natuke riiki ikka pidada saab,“ ütles Ansip. „Ma ei saa nõus olla, et 100 miljardit pole üldse midagi – null! Vot kui saaks 5 miljardit juurde, vot siis juba peaks riiki, nii et oleks peetud,“ jätkas Ansip.
Peaminister märkis, et headel aegadel, mil eelarvetulud kasvavad 20 protsenti, on uute ametikohtade loomine ja tegevuste finantseerimine kerge tulema, kuid aeglasemalt kasvavate tulude juures tuleb ka kulude kasvutempodes järgi anda. „Tuleb teatud vajalikest tegevustest üleüldse loobuda, sest mõned teised tegevused on veelgi vajalikumad,“ ütles Ansip.
Kuigi kevadprognoosi järgi kasvab eelarve maht märkimisväärselt, pole kasv peaministri sõnul siiski nii suur, kui mõnede ministrite poolt oodatud. „See tähendab suhteliselt valusaid kärpeid ja need tuleb ära teha. Eelarve tuleb vastu võtta tasakaalus,“ ütles Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 07:58
Otsi:

Ava täpsem otsing