Mägimatkajad said Gruusias kodutee jalge alla võtta

16. august 2008, 14:24

14-liikmeline Gruusiasse sõjalõksu jäänud
mägimatkajate seltskond, kuhu kuulub ka kolm Viljandimaalt pärit matkajat
alustasid täna keskpäeval mägikülast reisi Eesti poole.

Viljandimaalt pärit Reeda Tuula teatas täna, et nad on kahe UAZ-tüüpi autoga teel üle mägede ja loodavad oma liikumisteel kohtuda Eesti saatkonna organiseeritud bussiga. Suund on võetud Gruusia suuruselt teisele linnale Kutaissile, kirjutas Sakala.

Kui kaugele täna jõuda tahetakse ei osanud Tuula öelda, sest kõik sõltub sellest, kas ja kus kohtutakse saatkonna saadetud bussiga. Samuti pole veel teada, millal ja kuidas Eestisse naasta loodetakse.

14-liikmeline mägironimishuviliste rühm on Eesti välisministeeriumi teatel kõige suurem ühes kohas asuv eestlaste seltskond, kes Gruusiast kojusaamist ootab. Lisaks Reeda Tuulale kuuluvad gruppi ka Saarepeedilt pärit Olev ja Alar Ojalill

Eesti seltskond jõudis Gruusiasse 3. augustil, et matkata algul Mestia küla lähedal mägedes ning sõita siis edasi ja vallutada enam kui viie kilomeetri kõrgune Kazbeki mägi. Nad olid parajasti Mestia küla lähedal kolme kilomeetri kõrgusel aklimatiseerumislaagris, kui üle lendasid Vene sõjalennukid.

Seejärel tagasi külla laskunud, nägid nad ühel päeval läbi asula sõitmas Gruusia sõdureid. Olev Ojalille sõnul pole matkajad sõjale viitavat tegevust rohkem näinud ning elu külas on rahulik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing