Mäggi: inimesed ei tunneta tulumaksu alanemist

Agnes Ojala 27. august 2008, 16:15

Powerhouse OÜ juht ja omanik Janek Mäggi
toetab mõtet peatada tulumaksu alandamine, öeldes, et selle mõju ei tunnetata
niikuinii.

Aripaev.ee küsis Mäggilt: „Kas Teie arvates tuleks peatada maksude alandamine?“

Mäggi vastas: „Jah, kindlasti, sest kui teiselt poolt kogu aeg makse tõstetakse, siis on see loogiline. Enamus inimesi ei tunneta niikuinii absoluutselt tulumaksu alanemisest mingit vahet.“

Mäggi hinnangul ei tohiks olukorras, kus makse tahetakse alandada, kusagilt mujalt kärpida. Just seda aga praegu tehakse. „Kui nüüd hakatakse kärpima, jääb mulje, et varem on kogu aeg arutult raisatud,“ sõnas ta.

Sarnasel seisukohal on ka riskikapitalist Allan Martinson. „Minu pärast võiks üksikisiku maksualandamise mõneks ajaks peatada, sest 1% muutust enamik inimesi ei märka. Vean kihla, et enamik ei oska ka täna kehtiva tulumaksu protsenti öelda. Kuid ettevõtete maksusüsteemi kallal tuleks tõsist tööd teha, sest majanduskasvu on vaja stimuleerida. Eelkõige tuleks midagi ette võtta sotsiaalmaksuga, mis on Ida-Euroopas üks kõrgemaid," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2008, 19:24
Otsi:

Ava täpsem otsing