Eesti analüütik: Kongress võtab päästeplaani homme vastu

Hille Tressum 30. september 2008, 12:18

Admiral Marketsi analüütik Fuad Rassulov
usub, et Ameerika kongressi esindajad vaatavad oma otsuse ümber ning arvatavasti
võetakse päästeplaan vastu homme.

Täna kirjutas BBC, et Kongressikoja esindajad, kes lükkasid eile tagasi 700 miljardi dollarilise päästepaani, ei tule kokku enne neljapäeva ning ei langeta ühtegi otsust enne nädalavahetust. Admiral Marketsi analüütik Fuad Rassulov usub, et Kongressi esindajad võtavad mõistuse pähe ja hääletavad päästeplaani poolt juba täna.

„Tundub siiski, et plaan võetakse lõppude lõpuks vastu," kirjutas analüütik oma ajaveebis. BBC andmeil peab Ameerika president George W. Bush esitlema oma versiooni kriisist välja tulemiseks. Siiani ei ole Bush veel iitsatanudki.

„Arvan, et aktsiaturgude 1,3 triljoni dollari suurune päevakaotus on oluline faktor, mis paneb muretsema ka maksumaksjad. Kongressi esindajate plaanile vastuolek suurendab tõenäosust, et üha rohkemad inimesed kaotavad töö, tehes need samad maksumaksjad vaesemaks,“ kirjutas Rasulov oma ajaveebis, viidates sellelle, et paljud ameeriklased on aktsaite omanikud.

„Mind niivõrd ei huvitagi USA börsil toimuv. Jumal tänatud, et mul endal Ameerika ettevõtete aktsiaid ei ole. Mind huvitab rohkem, kuidas käitub Venemaa börs? Kuidas RTS ja Micex Ameerika indeksi langusele reageerivad. Arvatavasti jäävad ellu, aga küsimus on selles, kui palju nad langevad," valutas Rassulov südant Vene börsifirmade edaspidise käekäigu üle.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2008, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing