Estonia kaevandusel kahju veel kokku löömata

Hille Tressum 13. oktoober 2008, 13:26

Estonia kaevanduses, kus eelmisel reedel
süttis transportöörlint, on töö küll taastatud, kuid kui palju põleng Eesti
Põlevkivile maksma läks, ei ole veel teada.

Eesti Põlevkivi pressiesindaja Jelena Grigorjeva sõnul on praegu materiaalsest kahjust veel vara rääkida. “Hetkel käib materiaalse kahju välja arvutamine,“ sõnas Grigorjeva, lisades, et täpsed numbrid peaksid mõne päeva pärast teada olema.

„Lisakulu oli ka mäepäästesalga maa alla saatmine. Kui palju täpselt, ei oska hetkel veel öelda, kuna masinad on siiani maa all ning tegeletakse järeltöödega,“ rääkis pressiesindaja.

Põlema läinud transportöörlint on kilomeetrite pikkune ning sellest sai kahjustada vaid ligikaudu 100 meetrit. Tervet lint välja vahetama ei hakata, vaid püütakse remontida vaid kahjustada saanud osa. Kui palju remondi peale raha võiks kuluda, Grigorjeva täpsustada ei osanud, kuna veel ei ole selgitatud, mida täpselt põlengus kahjustatud saanud lint vajab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2008, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing