ERGO: tänane pensionifondide seis ei näita veel midagi

30. oktoober 2008, 18:26

ERGO II samba pensionifondide haldur Siim
Valner ütles, et tänane pensionifondide seis ei näita veel midagi. Parim, mida
praegu teha saab, on vaadata ajalukku - pikas perioodis on nii aktsiate kui ka
võlakirjade tootlus olnud plussis.

Praegust investeeringute seisu arvestades on Ergo Tuleviku fond II samba pensionifondide pingereas päris viimasel kohal, ehkki pole rämpsvõlakirju ostnud.

"Ka kõrge reitinguga võlakirjade hinnad on krediidiriskide suurenemise tõttu langenud, kuid aktsiariski sisaldavate fondide tootluste langus on tingitud siiski peamiselt aktsiahindade suurest kukkumisest.

Tänane koht edetabeli ülemises või alumises otsas ei garanteeri sama edetabelikohta järgnevatel aastatel," selgitas Valner.

Valneri sõnul on kuus aastat liiga lühike aeg, et teha põhjapanevaid otsuseid pensionifondide edukuse kohta. "Pensioni kogumisperiood ulatub üle mitme majandustsükli. Oluline on hoiduda liigsete riskide võtmisest. Fondiosakuid soetades peaks tänase edetabelikoha kõrval silmas pidama fondiga seotud sisenemis-, väljumis- ja haldustasu ning portfelli investeerimisstrateegiat ja sellest tulenevaid riske," rääkis ta.

"Arvame, et ERGO fondid on ennast eelmainitut silmas pidades hästi positsioneerinud," ütles Valner.

"Tuleviku kohta kindlas kõneviisis rääkimine on liigne julgus," märkis Valner samas, soovitades vältida säästude hoidmist sukasääres või kogu raha jooksvat äratarbimist. "Parim, mida me teha saame, on vaadata ajalukku ja nentida, et vara, sh aktsiate ja võlakirjade tootlus on pikema ajahorisondi lõikes positiivne," lisas haldur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2008, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing