LHV: finantskriis annab eelise pikaajalisele investorile

30. oktoober 2008, 19:23

LHV Varahalduse juht Mihkel Oja ütles, et
finantskriis pakub pikaajalistele investoritele, sh pensionikogujatele,
atraktiivseid investeerimisvõimalusi.

Tänase seisuga on pensionifondi LHV Maailma Aktsiad osaku väärtus Eesti progressiivsete pensionifondide võrdluses ja pensionifondi LHV Dünaamilised Võlakirjad osaku väärtus konservatiivsete fondide võrdluses kõige kõrgem. "Sellest järeldub, et LHV fondid on alates pensionisüsteemi loomisest parimaid tulemusi näidanud. Selle kohaga oleme rahul," kommenteeris Oja.

Pensionifondid LHV Uued Turud, LHV Tasakaalustatud Strateegia ja LHV Kvaliteetsed Võlakirjad kuulusid varem Seesamile. LHV juhib neid alates 2005. aastast. Viimastel aastatel on ka need fondid häid tootlusi näidanud.

"Näiteks LHV Uued Turud oli eelmisel aastal parima tootlusega pensionifond. LHV Tasakaalustatud Strateegia on viimased kolm kalendriaastat olnud parima tootlusega tasakaalustatud (25% aktsiaid) pensionifond," rääkis Oja.

"Eeldusel, et penisonieani on jäänud rohkem kui mõned aastad, soovitan jätkuvalt kõrge aktsiate osakaaluga pensionifonde. Pikemas perioodis pakuvad aktsiaturud kõrgemat tootlust ning pensioniks kogumine on pikaajaline tegevus," märkis ta ja lisas, et aktsiaturgude 40-50% kukkumine võimaldab uusi aktsiaid osta varasemast tunduvalt madalama hinnaga.

"Selles mõttes pakub praegune finantskriis pikaajalistele investoritele atraktiivseid investeerimisvõimalusi," julgustas Oja pensionikogujaid. "Pensionifondid investeerivad läbi väärtpaberiturgude majandusse mitte ainult Eestis, vaid globaalselt. Usun, et pikas perspektiivis ei saa elukallidus majanduskasvu eest ära joosta."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 22:09
Otsi:

Ava täpsem otsing