Rehe: hoidke raha!

30. oktoober 2008, 13:07

Sampo panga tegevjuht Aivar
Rehe soovitas tänasel Äripäeva venekeelsel konverentsil "Edu võti 2009", et
ettevõtjad hoiaks neile kuuluvat raha deposiidis.

Tulemused pole enam nii rasvased. Kui ettevõte jääb oma tegevusega nulli, pole veel midagi lahti. "Vaja on vaadata, kuidas elada üle järgmised kolm, kuus, kaksteist kuud," rääkis Rehe.

"Mõtlen, et saame oma vitsad kätte," lisas Rehe pangandussektori kohta. Praegu on rohkem kui 60päevases viivisvõlgnevuses 2% Sampo panga laenuportfellist. Rehe sõnul hindab ta sellist hetkeseisu normaalseks.

Samas rõhutas Rehe, et ettevõtted hoiaksid oma sularahavarusid, kuna kiire rahavajaduse tingimustes võib juhtuda, et sularaha pole lihtsalt kuskilt võtta. Üks võimalus selleks on küll kiirmüük, mis tähendab vara müümist vähemalt 30% turuhinnast odavamalt, kuid see on Rehe sõnul väga valus. Teine stsenaarium oleks aga töö seiskumine või ettevõtte pankrot.

"Kui vaatate, mis toimus Kehra Horizoniga, siis seal oli konflikt mitte ettevõtte ja panga, vaid koostööpartnerite vahel. Ehkki Horizon toodab ekspordiks, pidi ta gaasivõla tõttu töö seiskama," tõi Rehe hoiatava näite.

Loe ka erainvestor Stefan Anderssoni kommentaari!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2008, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing