Börs: Tallinnas kehvakeste uudistega rallipäev

03. november 2008, 15:10

Tallinna börsil valitses täna
tõusumeeleolu. Reedel turu sulgemise järel tulemused avaldanud Tallinki aktsia
läks täna raketiks kätte ära. Aktsia hind tõusis 12,9 protsenti, 5,48 kroonile
ehk 0,35 eurole. Tallinki aktsia oli ka sisuliselt ainus käibega aktsia, kuigi
Tallinki aktsia kohta ei ole 3,9 miljoni kroonine käive teps mitte suur.

Tänased uudised just rõõmu ei pakkunud. Kuna Venemaal ja Ukrainas, aga ka Läänes seisavad autotehased aastavahetusel, langevad ka Norma tootmismahud alates novembrist. Klientidelt saadud info kohaselt peaks hakkama nende olukord stabiliseeruma alles tuleva aasta märtsis. Norma tahab seetõttu rakendada kuudeks osalist tööaega. Norma aktsia tõusis 0,9 protsenti, 53,35 kroonile ehk 3,41 eurole.

Baltika müük kasvas oktoobris mullu sama perioodiga võrrelduna vaid kaks protsenti, 107,7 miljonile kroonile. Kesk-Euroopas kasvas jaemüük 43 protsenti, Ida-Euroopas 17 protsenti, aga Baltikumis vähenes neli protsenti. Baltika aktsia hind tõusis 5,1 protsenti, 19,40 kroonile ehk 1,24 eurole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 15:51
Otsi:

Ava täpsem otsing