Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bergmannile tööd andnud teedefirma inkassohaardes

  "Julianus Inkassole loovutatud nõuete kogumaht on praegu umbes 650 000 krooni," sõnas Julianus Inkasso menetlusjuht Ivar Kamarik. "Teiste probleemsete nõuete mahtu saate vaadata Krediidiinfo maksehäireteregistris."
  Kamariku sõnul kaaluvad nad pankrotiavalduse esitamist, sest SMR Teed ei ole välja pakkunud lahendusi, mis tagaks võlausaldajate nõuete rahuldamise.
  SMR Teed hooldab muu hulgas ka Viimsi valla teid ning kohaliku abivallavanema Jan Trei sõnul on ettevõte oma lepingulisi kohustusi ilusti täitnud. "Sisulisi probleeme pole meil olnud, pole kunagi tekkinud isegi küsimust, kas peaksime leppetrahvi sisse nõudma," rääkis Trei, tunnistades, et vallas on siiski mõeldud, mida teha siis, kui SMR Teede jõud peaks otsa lõppema ja teehooldus unarusse jääma.
  "Oleme nende esindajatega rääkinud ja saatnud ka ühe kirja, kuid ametlikku vastust pole sellele tulnud," sõnas Trei. "Suusõnaliselt on lubatud kaasata lisakapitali."
  Trei lisas, et tema andmetel tekkisid SMR Teede makseraskused asjaolust, et firma ei võitnud teedeehituse hankeid, millega enamasti hoolduse miinust silutakse. "Teede hooldus on väidetavalt kahjumlik, kuid ma ei näe põhjust, miks vald peaks liigselt hoolitsema eraettevõtete eest. Võtsime SMR Teede hinnapakkumise vastu heas usus, et nad tulevad selle rahaga toime," rääkis ta.
  "SMR Teed ei lähe pankrotti. Andres Bergmann ei ole mitte kuidagi seotud SMR Teedega," sõnas ASi SMR Teed juht Hannes Hallik, kelle sõnul on ettevõte alates selle aasta kevadsuvest tegelenud lisaraha leidmisega.
  "Oleme välja valinud partneri, kes on valmis meisse investeerima nii rahalise kui ka tehnoloogilise pagasiga," lausus Hallik, kinnitades, et läbirääkimised on jõudnud järku, kus kavatsuste protokoll on allkirjastatud. "Selle raames on kokku lepitud ettevõtte osaline müük ja kapitaliseerimine."
  Uue partneri nime Hallik avaldada ei soovinud, kuid kinnitas, et ettevõttesse süstitakse veel selle aasta jooksul lisakapitali. "Meie esimene prioriteet on, et partnerid saaksid oma raha kätte," sõnas Hallik. "Meie soovitus on: pidage vastu ja asjad lahenevad teile soodsalt."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurima varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.