Anne Oja • 5. november 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Bergmannile tööd andnud teedefirma inkassohaardes

"Julianus Inkassole loovutatud nõuete kogumaht on praegu umbes 650 000 krooni," sõnas Julianus Inkasso menetlusjuht Ivar Kamarik. "Teiste probleemsete nõuete mahtu saate vaadata Krediidiinfo maksehäireteregistris."

Kamariku sõnul kaaluvad nad pankrotiavalduse esitamist, sest SMR Teed ei ole välja pakkunud lahendusi, mis tagaks võlausaldajate nõuete rahuldamise.

SMR Teed hooldab muu hulgas ka Viimsi valla teid ning kohaliku abivallavanema Jan Trei sõnul on ettevõte oma lepingulisi kohustusi ilusti täitnud. "Sisulisi probleeme pole meil olnud, pole kunagi tekkinud isegi küsimust, kas peaksime leppetrahvi sisse nõudma," rääkis Trei, tunnistades, et vallas on siiski mõeldud, mida teha siis, kui SMR Teede jõud peaks otsa lõppema ja teehooldus unarusse jääma.

"Oleme nende esindajatega rääkinud ja saatnud ka ühe kirja, kuid ametlikku vastust pole sellele tulnud," sõnas Trei. "Suusõnaliselt on lubatud kaasata lisakapitali."

Trei lisas, et tema andmetel tekkisid SMR Teede makseraskused asjaolust, et firma ei võitnud teedeehituse hankeid, millega enamasti hoolduse miinust silutakse. "Teede hooldus on väidetavalt kahjumlik, kuid ma ei näe põhjust, miks vald peaks liigselt hoolitsema eraettevõtete eest. Võtsime SMR Teede hinnapakkumise vastu heas usus, et nad tulevad selle rahaga toime," rääkis ta.

"SMR Teed ei lähe pankrotti. Andres Bergmann ei ole mitte kuidagi seotud SMR Teedega," sõnas ASi SMR Teed juht Hannes Hallik, kelle sõnul on ettevõte alates selle aasta kevadsuvest tegelenud lisaraha leidmisega.

"Oleme välja valinud partneri, kes on valmis meisse investeerima nii rahalise kui ka tehnoloogilise pagasiga," lausus Hallik, kinnitades, et läbirääkimised on jõudnud järku, kus kavatsuste protokoll on allkirjastatud. "Selle raames on kokku lepitud ettevõtte osaline müük ja kapitaliseerimine."

Uue partneri nime Hallik avaldada ei soovinud, kuid kinnitas, et ettevõttesse süstitakse veel selle aasta jooksul lisakapitali. "Meie esimene prioriteet on, et partnerid saaksid oma raha kätte," sõnas Hallik. "Meie soovitus on: pidage vastu ja asjad lahenevad teile soodsalt."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt