ÄP fototoimetus • 5. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Finantskriis paneb eurot igatsema

Finantskriis ei pane ainult finantsasutuste juhte ja omanikke ümber vaatama oma senist laenu- ja investeerimispoliitikat, vaid ka riigipäid oma riigi rahanduspoliitikat. Eurotsoonist välja jäänud riigid - kes omal soovil, kes ei täitnud Maastrichti kriteeriume - on adunud, et euro peab kriisis oma valuutast paremini vastu, õieti on eurol paremad toetajad. Taani peaminister Anders Fogh Rasmussen kompabki poliitilist kliimat - kas saaks panna euro rahvahääletusele. Demokraatlik põhjendus - rahval peab kriisiajal olema valikuvõimalus. Põhjus ratsionaalne.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt