Gruusia opositsioon tuli taas tänavale

Hille Tressum 07. november 2008, 18:42

Tuhanded opositsiooni toetajad ilmusid täna
Thbilisi kesklinna, et avaldada meelt president Mihheil Saakaðvili vastu, kelle
valitsusele on augustikuise sõja järel hakanud taas tekkima sisepoliitiline
surve.

Loosungeid ja lippe kandvad meeleavaldajad ummistasid trepid parlamendi ees ning nõudsid demokraatlike reforme, vahendas Postimees. Kohal olid vähemalt viis erakonda, ent nendega ei liitunud suurim, kristlike demokraatide opositsioonijõud. Rahva seas kanti ka värskelt USA presidendiks valitud Barack Obama pilte.

Reutersi andmetel kogunes suurpiketile üle kümne tuhande demonstrandi, mida oli siiski kolm korda vähem, kui korraldajad lootsid. Täna tähistati ka aasta möödumist mullu novembris mitu päeva väldanud massiaktsioonidest, mis tookord lõpuks jõuga laiali aeti

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 18:42
Otsi:

Ava täpsem otsing