Rehe: uue aasta esimesed kvartalid toovad miinusega SKP

13. november 2008, 16:00

Järgmise aasta esimene pool tuleb veel
negatiivse numbriga, kuid teisest poolaastat on lootus hakata tüürima nulli
poole tagasi, ütles III kvartali miinusega SKP kasvu kommenteerides Sampo
Panga juht Aivar Rehe.

“Liiga punane ja liiga suur oli see number,” vastas Rehe aripaev.ee küsimusele, kas tulemus oli tema jaoks ootuspärane. “Rõõmu see ei tee ja tuli ikka negatiivse üllatusena,” lisas ta.

Rehe usub, et protsessides ollakse juba õigele suunale keeratud, kuid ei saa öelda, et oleme põhjast juba läbi. “Liigume ja otsime seda põhja. Põhi veel käes ei ole,” möönis Rehe.

Järgmine aasta kohta ütles pangajuht, et ilmselt tuleb aasta esimeses ja teises kvartalis “veel suuremalt seda punast”, kuid aasta keskel hakatakse nulli poole liikuma ja sealt edasi ülespoole. “Aga ma arvan, et esimene kvartal tuleb see majanduslanguse number veel sügavam.”

Ettevõtjatele soovitas Rehe eelkõige jälgida tähelepanelikult ettevõtte rahalist poolt. Et see oleks korras nii endal, koostööpartneritel kui ka pankade ees võetud kohustuste osas. “Kas on piisavalt krediidiliine pankade poolt või ma tean, et mu partnerid omavad piisavat rahavoogu, et raha majanduses liiguks ja ei tekiks võrkvõlgnevust.”

Veel soovitas ta ettevõtjatel võtta küll statistikaameti numbrid teatavaks, kuid siiski tegeleda eelkõige oma ettevõttega, hoida müügitaset või püüda võita uut turgu juurde. Kindlasti ei soovita pangajuht kulude kokkuhoidmist edasi lükata lootuses, et äkki mina ikkagi tulen situatsioonist välja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2008, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing