Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siim Kallas soovitab Eestil kiiresti eurole üle minna

  "Euroga ühinemist ei saa küll kiiresti teha, kuid see peab olema kindel prioriteet," ütles Kallas, kes oli tulnud laupäeval esinema Reformierakonna majanduskonverentsile "Restart!".
  Teine abinõu, mis aitaks Eesti majanduse jalule, oleks toodete ja teenuste aktiivsem müük välismaale. Kolmandaks peaks Eesti vaatama, kuidas saada rohkem nii kodumaiseid kui ka välisinvesteeringuid. "1990. aastatel oli Eesti edukas investeeringute haaramisel ja see rajas aluse majanduskasvule," ütles Kallas. "Raha on olemas, kõik otsivad soodsaid ja tulusaid paigutusi. Kui luuakse soodne kliima investeeringute paigutamiseks, siis on see edu aluseks."
  Oma järeltulija Andrus Ansipi kohta ütles Kallas, et kui mitte mõõta emotsioonide pinnalt, siis on Ansip üsna hästi hakkama saanud.
  "Peaministri peal tavaliselt näib paistvat kõik see, mis on majanduses negatiivset, ideaalset peaministrit pole olemas," lausus Kallas, kelle eelistus on, et praegune peaminister ja koalitsioon jätkaksid kuni järgmiste valimisteni.
  Konverentsil esinedes ütles Kallas, et majanduses pole kiiret leevendust loota.
  "Keegi pole koostanud kapitalismi bilanssi. Võime vaid ette kujutada muutusi varades ja kohustustes. Varade väärtus on kokku tõmbunud, kuid kohustused on jäänud samaks. Kuniks laenamise alus korralikult paika loksub ja usaldus taastub, läheb 7-10 aastat," rääkis Kallas.
  Kallas pakkus, et majanduskriisist jõutakse välja alles 3-4 aasta pärast, see on aeg, mis kulub Euroopa majanduskasvu taastamiseks. Usalduse taastamine võib aga aega võtta kümme aastat. Palju inimesi jääb selle aja jooksul töötuks, paljud tööstusharud kaovad üldse. Kinnisvaraarendus ei taastu endises mahus üldse.
  Reformierakonna majanduskonverentsil esinenud peaminister Andrus Ansip ütles, et valitsus sekkub majandusse vaid siis, kui finantskriis pankadel hinge kinni tõmbab. "Majanduse vereringe toimimise peab valitsus garanteerima, aga see on ka viimane piir. Ei mingit reaalmajanduse doteerimist!" ütles Ansip. "Minu meelest peaks Eesti saama oma tuumaelektrijaama," märkis Ansip. "Eesti peaks vabanema isoleeritud saare staatusest. Energeetiline julgeolek on oluline. Peame seisma selle eest, et Estlingiteine kaabel valmiks."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.