Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sosaar: ülekaalus on meil püsikliendid

  Eile vastas aripaev.ee lugejate küsimustele SMS Laen AS juht Aaro Sosaar.
  Kui pikka äriiga ennustate SMS-laenule?
  Olen kindel, et kiiretele ja lihtsatele finantslahendustele on piisavalt turgu nii praegu kui ka tulevikus. Üldises plaanis toimuvad kindlasti korrektsioonid - osa kiirlaenupakkujaid lõpetab tegevuse, teised arendavad ennast ja oma teenuseid.
  Pikendasite septembris võlakirjaemissiooni, uus intress on 16-20 protsenti. Kas sedavõrd kõrge intress näitab investeeringu suurt riski?
  Vastupidi, arvestades seda, et võlakirjaemissioon toimus selle aasta septembris ja arvestades maailmas toimuvat, siis on see suur usaldus ettevõtte vastu.
  Kuidas on isikute tuvastamine mõjunud teie ettevõtmisele?
  Kindlasti on mõjunud positiivselt. Kliendid ei tee enam nii impulsiivseid ja emotsionaalseid laenuotsuseid. Tänu sellele on paranenud laenuportfelli kvaliteet.
  Kui palju on teil kliente ja kui paljud neist on püsikliendid?
  Tänase seisuga on SMS Laenul üle 60 000 kliendi, kellest 65% on püsikliendid.
  Kuidas suhtute sellese, et teie võlglasi nimetatakse ohvriteks?
  Kiirlaenudesse suhtutakse emotsionaalselt, mistõttu kasutatakse tihti dramaatiliselt mõjuvaid sõnu. Reaalsus on, et SMS Laen on nagu iga teine finantsasutus. Kliendid teavad väga täpselt, mille jaoks nad laenu võtavad ning teadvustavad endale ka laenu tagasimaksmise vajadust.
  Milline protsent kõikidest väljastatud kiirlaenudest on täitemenetluse faasis?
  Meie klientidest alla 1%.
  Milline on teil tagastamata laenude maht?
  Oleme audiitorfirmaga Ernst & Young Baltic konsulteerides kokku teinud laenuportfellile allahindlust alla 20%. Tegemist on väga konservatiivse allahindlusega.
  Kuidas on majanduslangus teile mõjunud? Kas koondate ka inimesi?
  Seoses majanduslangusega on muutunud kallimaks rahaturgudelt kaasatava kapitali hind SMS Laenu jaoks. Otsime pidevalt uusi töötajaid. Koondamisi ei ole teinud ega plaani ka lähitulevikus.
  Olete napilt üle kahekümne ja juba juhite suurt ettevõtet. Kas see Teie arvates liiga vara pole?
  Olen lõpetanud panganduse ja rahanduse eriala Londoni Cass Business Schoolis, kust sain väga tugeva teoreetilise põhja. Praktilise poolega olen juba aastaid kokku puutunud. Lisaks minule koosneb SMS Laenu meeskond väga tugevatest professionaalidest.
  Miks SMS-laenu intress on 250-350% aastas?
  Olgugi et protsendid tunduvad kõrged, on näiteks 1000kroonise laenu intress 200 krooni, millega tuleb katta kõik laenu väljastamisega seotud kulud - isiku tuvastamine, maksehäirete kontroll, lepingu sõlmimine, laenutoimik.
  Kas te ise võtaks SMS-laenu selle röögatu intressiga, kui te teaks, mis järgneb (panka enam asja pole, inkassomehed jne)?
  Loomulikult, kui selle järgi vajadus tekiks.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.