Inspektsioon: Tallinn eksitas netiküsitlusega

21. november 2008, 15:04

Internetiküsitlus, mida Tallinna
Linnavalitsus ja Keskerakond korraldavad kultuuriasutuste rahastamise asjus, on
eksitav, leidis Andmekaitse Inspektsioon järelevalvemenetluse käigus.

„Tallinna linna võrgulehe materjalid jätavad mulje, et tegemist on Tallinna linna korraldatud küsitlusega ning isikuandmeid kogub Tallinna linn.“ selgitas AKI menetlustalituse juhataja Taago Pähkel. „Samuti jääb hääletajale mulje, et nõusolekut saata tema e-posti aadressil edaspidi teavitust sarnaste ürituste kohta küsib Tallinna linn.“

Kogudes küsitluse käigus isikuandmeid ning võttes nõusolekuid tulevikus isikule reklaami saata, tuleb inimesele öelda, kes ja mille jaoks tema andmeid kogub. Võrguleht, kus kultuuriasutuste rahastamise kohta hääli on võimalik anda, sellist teavet ei sisalda, seisab AKI pressiteates.

AKI andmetel ei kuulu Tallinna linnale veebileht, kus on võimalik hääli anda, kuid sellele suunatakse inimene linna võrgulehe kaudu.

Avaliku teabe seadusega on asutustel keelatud avaldada oma võrgulehtedel eksitavat teavet.

AKI tegi Tallinna linnavalitsusele ettepaneku täiendada küsitluse kohta avaldatud teavet nii, et see ei oleks eksitav. Kui ettepanekuga ei arvestata, koostab AKI ettekirjutuse ning võib selle täitmata jätmisel süüdiolevaid ametisikuid trahvida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing